Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Köpölyöző terapeuta tanfolyam
Köpölyöző terapeuta tanfolyam
A köpölyözés igen hatásos, külső fizikai gyógyítási mód. A kínai orvoslás gyógyító módszerei közé tartozik. Főleg az izmok fájdalmánál, vérkeringés betegségeinél, migrénnél, a szervezet méregtelenítésénél kerül sor a felhasználására, de számos más esetben is használható. A köpölyözés során a vákuum hatására, a kezelt területen, a kapillárisok kitágulnak, ez friss vér és több oxigén beáramlását teszi lehetővé, ami egyenletesen átjárja a kötőszöveteket. Az elhasznált vért, a nyirok- és anyagcsere végtermékeit a véráramba pumpálja, amelyek ezután a vesékbe áramlanak. Megtisztítja a szöveteket a salakanyagtól. A vákuum szívóhatásával vérbőséget okoz az adott területen, javul az itt lévő bőr, izom, valamint a területhez tartozó belső szervek vérellátása, vérkeringése, anyagcseréje, valamint a helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját, s így fokozza a bioenergia áramlását. A köpölyözés a meridián rendszer, akupunktúrás pontok, Trigger-pontok, Head-zóna elmélet szerint alkalmazható.
Napjainkban a köpölyözést harang alakú üvegekkel vagy gumi köpölyökkel végezzük. Az eszköz belsejében vákuumot hozunk létre ún. szívóharanggal, vagy forró levegővel, melynek hatására a köpöly erőteljesen a bőrfelületre tapad, és enyhén megemeli a szövetrétegeket is. Legtöbbször a háton alkalmazzuk, stimulálva a meridián vonalakat és az akopresszúrás pontokat.
A tanfolyam elvégzése során a résztvevő képes lesz különböző egészségügyi problémák kezelésére a tanult köpölyöző technikák alkalmazásával, valamint kombinálhatja a gyakorlatban megszerzett tudását, akár más kezelésekkel vegyítve a hatásosabb eremény elérése céljából, például alakformáló-cellulit masszázzsal.
Alkalmazási terület:
Leggyakrabban a narancsbőr eltüntetésére és helyi fogyasztásra használják. De hatásos izomfájdalmakra, az izomláz, a megfázás, az allergia, az asztma, a tüdőgyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint különböző anyagcsere-rendellenességek és menstruációs görcsök oldására is. Alkalmazható a kullancs- vagy méhcsípésekből visszamaradt mérgek eltávolítására is.
A tanfolyam során elsajátítható a cukorbetegség, hasmenés, hasi felfúvódás, Ideggyulladás, Isiász, reumás iszületi gyulladás, neurodermatitisz-ekcéma, nyakcsigolya bántalom, és palyzsmirigy túlműködés kezelése is köpöllyel.
A képzés tematikája:
A hagyományos kínai gyógyászat alapelvei: a 8 alapmodell, energia hatások, yin- yang,
Meridiánok: a 12 fő meridián bemutatása
Meridián zavarok esetén fellépő esetleges betegségek kialakulásának okai
Öt elem tana, testtípusok az öt elem tana szerint
Kínai szervóra ismertetése
Köpölyözés elmélete, emberi testre gyakorolt hatásmechanizmusai
Köpölyözés fajtái, javallatok, ellenjavallatok
Köpölynyomok színei és azok jelentései
Köpölyözés gyakorlati alkalmazásai
Terápiás kezelések gyakorlati bemutatása köpöllyel:
Cukorbetegség köpölyözése
Hasmenés, hasi felfúvódás, fájdalom köpölyözése
Ideggyulladás (multiplex) köpölyözése
Isiász köpölyözése
Reumás iszületi gyulladás köpölyözése
Magas vérnyomás köpölyözése
Neurodermatitisz-ekcéma köpölyözése
Nyakcsigolya bántalom köpölyözése
Pajzsmirigy túlműködés köpölyözése
Kozmetikai kezelések köpöllyel:
Testsúlycsökkentés
Narancsbőr kezelése
A képzés célja:Olyan felkészültségű szakemberek képzése, akik anatómia és masszázselméleti, valamint gyakorlati tudással rendelkezve, szakszerűen és eredményesen segítik a környezetükben levő egészséges emberek közérzetének javítását, egészségük megtartását.
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos, egyéni vagy online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés elvégezhető személyes kiscsoportos, egyéni vagy online formában is.

Képzés ideje:1-2 nap
(szükség esetén plusz óra ingyenesen igénybe vehető)
Egyéni oktatásban:intenzív 1 napos képzés (Plusz költség nélkül igénybe vehető.)
Képzés indulása:2024.04.16.és2024.05.15.
Vagy egyeztess rugalmasan időpontot Oktatóddal!
Minden végzett résztvevő számára további gyakorlási lehetőséget biztosítunk díjmentesen a csoportos képzéseken.
A képzés az alábbi városokban indul:
Székesfehérvár, Budapest 13.ker, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:39.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
+ AJÁNDÉK, Ingyenes gyakorlati OKTATÓVIDEÓT adunk a képzéshez,
   mely mobilkészülékről kényelmesen bármikor megtekinthető
Felszerelés, eszközök:fürdőruha, 2 db törölköző, lepedő, papucs
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
Angol illetve Német nyelvű Tanúsítványainkat a külföldi hotelek, kozmetikai és fitness szalonok is elismerik, vagy akár külföldi vállalkozásra is alkalmasak.
Az oktatások hétvégi vagy hétköznapi, heti 1x1 napos tanrendben zajlanak, a jelentkezési lap kitöltése után az időpontok az Oktatókkal rugalmasan egyeztethetőek, így kényelmesen munka mellet is elvégezhetőek a tanfolyamok.
A képzés helyszíne a tanfolyam típusától függően változhat, így a pontos címet és a további tudnivalókat vagy emailben, vagy telefonon ismertetjük a résztvevőkkel.
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és Oktatónk mihamarabb felveszi veled a kapcsolatot.
Jelentkezési lap
Amennyiben a fenti időpontok nem felelnek meg, vagy jelenleg nem indul tanfolyam a témában, de szeretne egy későbbi időpontra regisztrálni kérjük, kattintson a Jelentkezési lapra, rögzítse adatait és mi értesítjük, amikor újabb tanfolyam indul.