Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Regenerációs SMR henger tanfolyam
SMR henger használata a sport- és mozgásszervi regenerációért tanfolyam
Az SMR a Self Myofascial Release rövidítése, ami a saját izompólyánk fellazítását jelenti. Az izompólya (myofascia) egy kötőszövet, ami az izmokat veszi körül, s a megfelelő izomműködés érdekében fontos, hogy jó állapotban legyen. Nem jó az sem, ha túl feszes (ilyenkor bemerevedik az izom, beszűkül a mozgástartomány), az sem, ha túl laza és az sem, ha letapad.
Az SMR henger egy világszerte egyre népszerűbb speciális önmasszázs technika, amely egyedülállóan hatékony az izompólyák bemelegítése, lazítása és nyújtása terén. Az SMR hengerrel végzett izompólya-fellazítás révén oldódnak fel az effajta letapadások. Ez tulajdonképpen egy önmasszázs, ami a fasciára gyakorolt jótékony hatása mellett segít az adott területről elszállítani az anyagcsere melléktermékeket is, hiszen növeli a vérellátottságot.
Az SMR lényege az izmokban, az izompólyákban, a kötőszövetben kialakult feszültségek feloldása. Az izom újra elnyeri optimális teljesítőképességét, könnyebben regenerálódik, megelőzhetőek a sérülések.
Az SMR masszázzsal megszüntethetjük a kötőszövetben, az izompólyákban összegyűlt feszültségeket. A gyakorlatok során lassú mozdulatokat végzünk az eszköz használatával. Az SMR henger gyakorlatainak hasonló hatásmechanizmusa van, mint a masszázsnak. A masszázs hatására nem csak az izmok és a kötőszövet anyagcseréje javul. Könnyen elérhetjük az optimális izomegyensúlyt, aminek következtében javul a mozgás minősége és a testtartás. A stresszoldás az idegrendszerre van közvetlen hatással. Beindíthatjuk a test regeneráló és öngyógyító folyamatait, ami fájdalomcsillapító és méregtelenítő hatású egyaránt. A mechanikus ingerek, az idegrendszeri hatások és az anyagcsere javulása egyaránt növeli a test-tudatot, ami a sportolóknak és a mozgásszervi problémákkal küzködőknek elengedhetetlen. A könnyebb, fájdalommentes mozgás öröme jó közérzetet és letisztult gondolkodást eredményez.
Miért olyan hatékony?
regenerálja az izmokat
javítja a sportteljesítményt
javítja a testtartást
gyorsítja a mütét utáni rehabilitációt
eltünnek az izomcsomók, (trigger pontok)
feszesíti a bőrt
túl feszes izmokat lazítja
javítja az ízület mozgékonyságát
gyorsan és hatékonyan segít az izomláz ellen
nagyobb mozgékonyságot és fittséget biztosít
salaktalanító hatása miatt segít eltüntetni a narancsbőrt
pozitív hatással van az idegrendszerre
kortól és nemtől függetlenül alkalmazható
segít elkerülni az izom és ízületi problémákat
serkenti a vérkeringést és a nyirokműködést
javítja az izmok munkáját, hatékonyabb sporttevékenységet eredményez
A képzés temaitkája:
SMR módszer elméleti háttere
A hengerezés javallatai és ellenjavallatai
Myofasciális működés elmélete
Triggerpontok és Tenderpontok ismertetése és kezelése SMR hengerrel
SMR henger fajtái, és hogy mire ügyeljünk a henger kiválasztásakor
SMR módszer helyes gyakorlati elsajátítása, izomcsoportokra bontva
Gyakorlati alkalmazás oktatásának elsajátítása
Izmok szerkezete típusai, funkciói: (vörös és fehér rostok)
Fasciaelmélet ismertetése
Fascia edzésének elvei
A képzés célja,hogy a a terapeuta képessé váljon hatékony elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani a mozgásszervi panaszokkal vagy sportsérülésekkel hozzá fordulóknak, legyen szó prevencióról, regenerációról vagy rehabilitációról.
Képzésre várjuk mindazokatakik ugyan nem rendelkeznek egészségügyi, masszőri vagy sport végzettséggel, de szeretnék saját maguk, illetve családtagjaik, ismerőseik körében alkalmazni az SMR eszközöket a mozgásszervi problémák segítésére, kialakulásának megelőzésére vagy rehabilitációjára. Várjuk továbbá azon sportolókat, masszőröket is, akik szeretnék elsajátítani a bemelegítés, lazítás és nyújtás modern és egyedülállóan hatékony technikáját.
Önálló képzési program.
Akiknek ajánljuk:Bárkinek, aki kedvet érez hozzá, továbbá masszőröknek, sportmasszőröknek, gyógytornászoknak, sportoktatóknak, sportedzőknek, természetgyógyászoknak profi és hobbi sportolóknak, ülő munkát végzőknek és nehéz fizikai munkát végzőknek egyaránt.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fitnesz szalonokban.
Képzés ideje:1 nap
(szükség esetén plusz óra ingyenesen igénybe vehető)
Ára:25.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
Felszerelés, eszközök:kényelmes-sportos öltözet, papucs, polifoam
A tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők az Enterside Kft. által kiállított SMR henger használata a sport- és mozgásszervi regenerációért tanfolyam elvégzését igazoló szakmakód számmal és hamisítás védelemmel ellátott Tanúsítványt kapnak.
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
Angol illetve Német nyelvű Tanúsítványainkat a külföldi hotelek, kozmetikai és fitness szalonok is elismerik, vagy akár külföldi vállalkozásra is alkalmasak.
A képzéseket szakmailag felügyeli: Gráczer Andrea (Oktatásszervező, Gyógymasszőr, Sportmasszőr, Fitness Sportoktató, Életmód és Táplálozás tanácsadó, Oktató).
Az oktatások hétvégi vagy hétköznapi, heti 1x1 napos tanrendben zajlanak, a jelentkezési lap kitöltése után az időpontok az Oktatókkal rugalmasan egyeztethetőek, így kényelmesen munka mellet is elvégezhetőek a tanfolyamok.
A képzés helyszíne a tanfolyam típusától függően változhat, így a pontos címet és a további tudnivalókat vagy emailben, vagy telefonon ismertetjük a tanulókkal.
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és Oktatónk mihamarabb felveszi veled a kapcsolatot.
Jelentkezési lap
Amennyiben a fenti időpontok nem felelnek meg Önnek, vagy jelenleg nem indul tanfolyam a témában, de szeretne egy későbbi időpontra regisztrálni kérjük, kattintson a Jelentkezési lapra, rögzítse adatait és mi értesítjük, amikor újabb tanfolyam indul.