Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Talpreflexológia tanfolyam
Talpreflexológia tanfolyam
A reflexológus képzés szabályozásának jogi háttere: 40/1997. (III. 5.) Korm. rendelet, 11/1997. (V. 28.) NM. rendelet, melynek alapján a reflexológiai tevékenység csak szakképesítés megszerzése után végezhető természetgyógyászati tevékenység. Így a tanfolyam elvégzése után hallgatóink sorszámozott bizonyítványt kapnak, mellyel frissítő talpmasszázst végezhetnek - természetesen a talp reflexzónáinak megfelelően. Ahhoz, hogy gyógyászati tevékenységet is tudjanak hivatalosan folytatni, el kell végezniük a természetgyógyászati alapmodult és amennyiben nincs egészségügyi végzettségük, akkor az egészségügyi alapmodult is. A 3 modul együttes meglétével jelentkezhetnek az ETI-be (Egyészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet) reflexológiusi szakviszgára, mellyel önálló vállalkozást is indíthatnak, ill. már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik.
A talpreflexológus kompetenciái:
A reflexológus képes a láb reflexzónáit ujjnyomással vagy más mechanikai hatással kezelni. Tájékozódik a beteg kórtörténetében, majd elkészíti a kezelési térképet, illetve a masszázstervet. A reflexológus határozza meg a kezelés menetét, a kezelendő zónák fontossági sorrendjét, egy-egy kezelés alkalmával a masszírozandó zónák számát, a kezelés időtartamát, a masszírozás erősségét, a kezelés ritmusát, valamint a kezelések gyakoriságát. A reflexológus önállóan, a kezelési terv alapján végzi a kezeléseket. Ismeri a kezelés közben fellépő reakciókat, az esetleges kellemetlen mellék- és utóhatásokat, ismeri ezek kivédésének lehetőségeit, és képes a reakciók figyelembevételével a masszázsterv módosítására. Felvilágosítja a pácienset a kezelés utáni reakciókról, és megmagyarázza azokat.
Hogyan működik?
Speciális masszázs,a talp bizonyos pontjait ingerelve reflexmechanizmus útján hatást gyakorlunk belső szerveink működésére, segítségével megtartható egészséges állapotunk, de betegségeket is gyógyíthatunk.

A talpreflexológia pontról pontra történik. A reflexológia segítségével ingerületeket küldhetünk a test különböző szervei felé. A módszer segítségével újra helyreállíthatjuk az egyensúlyt, hiszen a keleti ember nem a betegség kezelésében hisz, sokkal inkább az egyensúly megteremtésében és megtartásában. Az az ember, aki egyensúlyban, annak szervei jól működnek, egészséges és harmóniában van önmagával és a világgal.
A módszer nagyszerűsége, hogy természetes módon állítja vissza ezt a harmóniát, semmi féle erőszakos beavatkozás vagy gyógyszeres kezelés nem szükséges! A természetes gyógymódoknak mindig az célja, hogy támogassuk, erősítsük a szervezet saját gyógyító erőit. A talpreflexológia ennek egy egyszerű módja. A kezelés alkalmával kapcsolatba kerülünk az egész emberrel, annak minden részével, belső szervével.
A reflexek rendszerével a teljes emberi test tükröződik a talpon. A reflexpontokra gyakorolt nyomás felszabadítja a testben végigfutó életenergiát. A test bármely részében fellépő visszajelzés, fájdalom, kellemetlenség vagy betegség megszüntethető a talp megfelelő zónájában található reflexpontok ingerlésével.
Mikor érdemes alkalmazni a talpreflexológiát?
Idegrendszeri problémák
A test harmónia vesztése
Emésztési gondok
Vesebántalmak
Stresszkezelés
Energiahiány
Látás-zavarok
Bélgyulladás
Székrekedés
Asztma esetén
A képzés tematikája:
Talpmasszázs elmélete, reflexológiás pontok ismertetése
Szervrendszerek kezelésének elmélete
Talpmasszázs gyakorlati alapjai
Szervrendszerek kezelésének gyakorlata
Talpreflexológia teljes gyakorlata
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos, egyéni vagy online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés elvégezhető személyes kiscsoportos, egyéni vagy online formában is.

Képzés ideje:1-2 nap
(szükség esetén plusz óra ingyenesen igénybe vehető)
Képzés indulása:2024.04.19.és2024.05.21.
Vagy egyeztess rugalmasan időpontot Oktatóddal!
Minden végzett résztvevő számára további gyakorlási lehetőséget biztosítunk díjmentesen a csoportos képzéseken.
A képzés az alábbi városokban indul:
Székesfehérvár, Budapest 13.ker, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:45.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
+ AJÁNDÉK, Ingyenes gyakorlati OKTATÓVIDEÓT adunk a képzéshez,
   mely mobilkészülékről kényelmesen bármikor megtekinthető
Felszerelés, eszközök:fürdőruha, 2 db törölköző, papucs, masszázskrém
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
Angol illetve Német nyelvű Tanúsítványainkat a külföldi hotelek, kozmetikai és fitness szalonok is elismerik, vagy akár külföldi vállalkozásra is alkalmasak.
Az oktatások hétvégi vagy hétköznapi, heti 1x1 napos tanrendben zajlanak, a jelentkezési lap kitöltése után az időpontok az Oktatókkal rugalmasan egyeztethetőek, így kényelmesen munka mellet is elvégezhetőek a tanfolyamok.
A képzés helyszíne a tanfolyam típusától függően változhat, így a pontos címet és a további tudnivalókat vagy emailben, vagy telefonon ismertetjük a résztvevőkkel.
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és Oktatónk mihamarabb felveszi veled a kapcsolatot.
Jelentkezési lap
Amennyiben a fenti időpontok nem felelnek meg, vagy jelenleg nem indul tanfolyam a témában, de szeretne egy későbbi időpontra regisztrálni kérjük, kattintson a Jelentkezési lapra, rögzítse adatait és mi értesítjük, amikor újabb tanfolyam indul.