Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Ayurvedikus indiai masszázs tanfolyam
Ayurvedikus indiai masszázs tanfolyam
Az ayurvedikus masszázs Indiába több ezer éves múltra tesz szert.a legkifinomultabb ősi indiai masszázsfajta melynek középpontjában az egészség megőrzése és gyógyítása áll. Az ayurvedikus gyógyászatot az Élet Tudományának is nevezik A világ legrégibb, és legidőállóbb, természetes egészség megőrzési rendszere, mely káros mellékhatások nélkül biztosít lehetőséget az egészségi állapot javítására és a betegségek megszüntetésére, ezért világszerte egyre több orvos alkalmazza. Az Ayurvédikus masszázsok több ezer éve ismeretesek szerte Indiában. Az újszülött csecsemőtől kezdve az idős ükszülőkig mindenkin sikeresen alkalmazzák. Kiváló lehetőség, hogy a modern élet okozta stresszt csökkentsük általa. Az ayurvédikus masszázsok feszültségoldóak. Jót tesznek öregedés ellen és segítséget nyújtanak abban, hogy a szervezetünk minél egészségesebb legyen. A masszázsok királynőjeként is emlegetett ayurvédikus olajos masszázs kiemelkedően hat az érzékekre. Nemcsak a testet érinti, hanem a lelket is üdíti. Összetett relaxációs és spirituális élményt nyújthat mindenkinek.
Az ayurveda bevált módszer a krónikus betegségek gyógyítására. Továbbá bevált módszer a megfázásra, allergiákra, krónikus fáradtságra, fekélyekre, cukorbetegségre, magas vérnyomásra, bőrbetegségekre (kiütések, irritációk), emésztészavarokra, álmatlanságra, migrénre, fejfájásra és a mentális betegségekre is. Az ayurvédikus gyógyászat az egész testet kezeli. Szemben a nyugati orvoslással, amely nagyrészt a tünetek elnyomására, megszüntetésére összpontosít, az Ayurvéda a betegségek forrását keresi és ezen a szinten gyógyít. Fő célja megőrizni a test energiáinak az egyensúly állapotát. Fontos megjegyezni, hogy az Ayurvéda nem áll ellentétben a klasszikus orvostudománnyal. A két módszer tökéletesen kiegészítheti egymást.
A masszázs során a különböző bőrtípusokra és egészségügyi problémákra más-más speciális indiai olajat használunk, mely nemcsak a testet gyógyítja, kellemes illatával érzékszerveinkre is pozitív hatással van. Terapeuta a speciális masszázstechnika alkalmazásával képes lesz a vendéget testileg és lelkileg is teljesen ellazítani.
Jótékony hatásai:
Javítja a keringést és elősegíti, hogy a szövetekbe több oxigénnel teli vér érkezzen
Megnyugtatja az izmokat, oldja a feszültségüket
Csökkenti az ízületek feszültségét
Az ízületeket hajlékonynak és fiatalnak tartja
Elősegíti, hogy a salakanyagok és a toxikus anyagok eltávozhassanak a testből
Aktiválja és tonizálja a bőr működését
Jól érezzük magunkat tőle
Megkönnyíti a tápanyagok beépülését
Rendben tartja az emésztőrendszert
Erősíti az izmokat és a vénákat
Behatol egészen a csonthártyáig és addig táplálja a szöveteket
Erősíti a tüdőt, a bélrendszert és sok más szervet is. Elősegíti a helyes működésüket
Segít a tornászoknak, atlétáknak, sportolóknak, katonáknak ellazulni
Erősíti a csontokat azáltal is, hogy a normális keringést segíti elő
Redukálja a megvastagodott és elválló szöveteket
Megkönnyíti az adhéziót, a víz beépülését a bőrszövetbe
Enyhíti a betegségekkel és az öregedéssel járó problémákat
Hajhullás ill. korpásodás ellen is igen jó hatással bír
Segít a nyak tájéki és keresztcsonttájéki meszesedéi folyamatok lelassításában
A képzés tematikája:
Ayurveda eredete, alapelvei
Ayurveda külsőleg és belsőleg alkalmazott technikái elmélet
Az ayurvedikus masszázs alkalmazott területei és ellenjavallatai
Egyéni alkat meghatározása: Vata, Pitta, Kapha
Az olajok alkalmazási területeti
Masszázs élettani hatásai
Ayurvedikus masszázs alkalmazása a gyakorlatban
A tanfolyamot bárki elvégezheti, aki kedvet érez hozzá!
A képzés célja:Olyan felkészültségű szakemberek képzése, akik anatómia és masszázselméleti, valamint gyakorlati tudással rendelkezve, szakszerűen és eredményesen segítik a környezetükben levő egészséges emberek közérzetének javítását, egészségük megtartását.
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos, egyéni vagy online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés elvégezhető személyes kiscsoportos, egyéni vagy online formában is.

Képzés ideje:1 nap
(szükség esetén plusz óra ingyenesen igénybe vehető)
Képzés indulása:2024.04.17.és2024.05.13.
Vagy egyeztess rugalmasan időpontot Oktatóddal!
Minden végzett résztvevő számára további gyakorlási lehetőséget biztosítunk díjmentesen a csoportos képzéseken.
A képzés az alábbi városokban indul:
Székesfehérvár, Budapest 13.ker, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:30.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
Felszerelés, eszközök:fürdőruha, 2 db törölköző, papucs, masszázsolaj
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
Angol illetve Német nyelvű Tanúsítványainkat a külföldi hotelek, kozmetikai és fitness szalonok is elismerik, vagy akár külföldi vállalkozásra is alkalmasak.
Az oktatások hétvégi vagy hétköznapi, heti 1x1 napos tanrendben zajlanak, a jelentkezési lap kitöltése után az időpontok az Oktatókkal rugalmasan egyeztethetőek, így kényelmesen munka mellet is elvégezhetőek a tanfolyamok.
A képzés helyszíne a tanfolyam típusától függően változhat, így a pontos címet és a további tudnivalókat vagy emailben, vagy telefonon ismertetjük a résztvevőkkel.
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és Oktatónk mihamarabb felveszi veled a kapcsolatot.
Jelentkezési lap
Amennyiben a fenti időpontok nem felelnek meg, vagy jelenleg nem indul tanfolyam a témában, de szeretne egy későbbi időpontra regisztrálni kérjük, kattintson a Jelentkezési lapra, rögzítse adatait és mi értesítjük, amikor újabb tanfolyam indul.