Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Kismama Kinesio Tape tanfolyam
Kismama Kinesio Tape tanfolyam
A kismama tapelés előnyeit és technikáit egyenlőre kevesen ismerik Magyarországon. Fontos leszögezni, hogy ezekben szalagokban semmiféle gyógyszer nincs. Rugalmas, bőrbarát, lég- és vízáteresztő szalagok mindössze annyit tesznek, hogy a ragasztás helyén mechanikusan megemelik a bőrt, így biztosítva még nagyobb helyet a vér-és nyirokkeringésnek. A felhelyezett szalagok stabilizálják az izmokat, szalagokat, ízületeket, miközben a sérült szövetek terhelését csökkentik.. Aki kipróbálta már a kinesiológiai tapaszokat, annak az egyik legmegdöbbentőbb élmény az azonnali fájdalomcsillapító hatás megtapasztalása. Fontos a helyes ragasztási technikák pontos elsajátítása, melyekkel szakszerűen enyhíthetők a különböző panaszok.
A tape-et kezdetben csak sportolókon láthattuk, majd elindult hódító útjára, ma már egyre többen használják és alkalmazzák az izom -és ízületi sérülések kezelése mellett egy sor egyéb probléma kezelésére is. Többek között ficamok és szakadások, zúzódások, kopások valamint hegek kezelésére is; de gyógyírt jelenthet a tape a duzzanatok, ödémák csökkentésében vagy akár egy teniszkönyök és bütyök okozta probléma megoldásában is.
Miért érdemes a kismamáknak is kipróbálni a kinesio-tape-et?
Mert semmiféle kémiai anyag nem kell hozzá, és mellékhatásmentesen tud segíteni a terhesség során jelentkező panaszokra. Kismamák esetében konkrét tünet (pl. stria, hasizom szétnyílás, ödéma) vagy fájdalom esetén érdemes használni a kinesio tapet.
A ragasztás segítségével lehetővé válik a hasi terhelés csökkentése, miközben a szalagok mérséklik a bőr túlnyúlását és a szöveti feszülést, így a terhességi csíkok (striák) kialakulásának esélyét is csökkentik. A pocakragasztás a hasizomvédelemben is fontos szerepet kaphat, hiszen az egyenes hasizmok szétnyílását megelőző ragasztás segítségével csökkenthető a rectus diastasis (szétnyílt hasizom) kialakulásának esélye is, és ezzel együtt a köldök illetve lágyéksérv is megelőzhető.
A pocakragasztás segítségével enyhíteni lehet a kényelmetlen, nehéz alváson, a megnövekedett teher miatt kialakult deréktáji és keresztcsonti fájdalmakra is megoldást nyújthat a kinesio-tape.
A tananyag tematikája:
Elmélet:
Történeti áttekintés
Anyagismeret
Taping terápia szervezetre gyakorolt hatásai
Színek ismertetése és hatásai
Gyakorlat:
Ragasztási technikák gyakorlati alkalmazása:
Derék megtámasztása és lazítása ragasztással
SI ízület stabilizálása és tehermentesítése
Testtartás javítása ragasztási technikákkal
Hasizmok védelme
Rectus diastasis kezelése
Rekeszizom tehermentesítése
Ödéma csökkentése nyiroktapinggel
Tejutak elzáródásának kezelése
Striák kezelése
A képzés célja:Olyan felkészültségű szakemberek képzése, akik anatómia és masszázselméleti, valamint gyakorlati tudással rendelkezve, szakszerűen és eredményesen segítik a környezetükben levő egészséges emberek közérzetének javítását, egészségük megtartását.
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos, egyéni vagy online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés elvégezhető személyes kiscsoportos, egyéni vagy online formában is.

Képzés ideje:1 nap
(szükség esetén plusz óra ingyenesen igénybe vehető)
Képzés indulása:2024.04.12.és2024.05.10.
Vagy egyeztess rugalmasan időpontot Oktatóddal!
Minden végzett résztvevő számára további gyakorlási lehetőséget biztosítunk díjmentesen a csoportos képzéseken.
A képzés az alábbi városokban indul:
Székesfehérvár, Budapest 13.ker, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:30.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
+ AJÁNDÉK, Ingyenes gyakorlati OKTATÓVIDEÓT adunk a képzéshez,
   mely mobilkészülékről kényelmesen bármikor megtekinthető
Felszerelés, eszközök:2 db törölköző, papucs
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
Angol illetve Német nyelvű Tanúsítványainkat a külföldi hotelek, kozmetikai és fitness szalonok is elismerik, vagy akár külföldi vállalkozásra is alkalmasak.
Az oktatások hétvégi vagy hétköznapi, heti 1x1 napos tanrendben zajlanak, a jelentkezési lap kitöltése után az időpontok az Oktatókkal rugalmasan egyeztethetőek, így kényelmesen munka mellet is elvégezhetőek a tanfolyamok.
A képzés helyszíne a tanfolyam típusától függően változhat, így a pontos címet és a további tudnivalókat vagy emailben, vagy telefonon ismertetjük a résztvevőkkel.
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és Oktatónk mihamarabb felveszi veled a kapcsolatot.
Jelentkezési lap
Amennyiben a fenti időpontok nem felelnek meg, vagy jelenleg nem indul tanfolyam a témában, de szeretne egy későbbi időpontra regisztrálni kérjük, kattintson a Jelentkezési lapra, rögzítse adatait és mi értesítjük, amikor újabb tanfolyam indul.