Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Talpreflexológia tanfolyam
Talpreflexológia tanfolyam
A reflexológus képzés szabályozásának jogi háttere: 40/1997. (III. 5.) Korm. rendelet, 11/1997. (V. 28.) NM. rendelet, melynek alapján a reflexológiai tevékenység csak szakképesítés megszerzése után végezhető természetgyógyászati tevékenység. Így a tanfolyam elvégzése után hallgatóink sorszámozott bizonyítványt kapnak, mellyel frissítő talpmasszázst végezhetnek - természetesen a talp reflexzónáinak megfelelően. Ahhoz, hogy gyógyászati tevékenységet is tudjanak hivatalosan folytatni, el kell végezniük a természetgyógyászati alapmodult és amennyiben nincs egészségügyi végzettségük, akkor az egészségügyi alapmodult is. A 3 modul együttes meglétével jelentkezhetnek az ETI-be (Egyészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet) reflexológiusi szakviszgára, mellyel önálló vállalkozást is indíthatnak, ill. már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik.
A talpreflexológus kompetenciái:
A reflexológus képes a láb reflexzónáit ujjnyomással vagy más mechanikai hatással kezelni. Tájékozódik a beteg kórtörténetében, majd elkészíti a kezelési térképet, illetve a masszázstervet. A reflexológus határozza meg a kezelés menetét, a kezelendő zónák fontossági sorrendjét, egy-egy kezelés alkalmával a masszírozandó zónák számát, a kezelés időtartamát, a masszírozás erősségét, a kezelés ritmusát, valamint a kezelések gyakoriságát. A reflexológus önállóan, a kezelési terv alapján végzi a kezeléseket. Ismeri a kezelés közben fellépő reakciókat, az esetleges kellemetlen mellék- és utóhatásokat, ismeri ezek kivédésének lehetőségeit, és képes a reakciók figyelembevételével a masszázsterv módosítására. Felvilágosítja a pácienset a kezelés utáni reakciókról, és megmagyarázza azokat.
Hogyan működik?
Speciális masszázs,a talp bizonyos pontjait ingerelve reflexmechanizmus útján hatást gyakorlunk belső szerveink működésére, segítségével megtartható egészséges állapotunk, de betegségeket is gyógyíthatunk.

A talpreflexológia pontról pontra történik. A reflexológia segítségével ingerületeket küldhetünk a test különböző szervei felé. A módszer segítségével újra helyreállíthatjuk az egyensúlyt, hiszen a keleti ember nem a betegség kezelésében hisz, sokkal inkább az egyensúly megteremtésében és megtartásában. Az az ember, aki egyensúlyban, annak szervei jól működnek, egészséges és harmóniában van önmagával és a világgal.
A módszer nagyszerűsége, hogy természetes módon állítja vissza ezt a harmóniát, semmi féle erőszakos beavatkozás vagy gyógyszeres kezelés nem szükséges! A természetes gyógymódoknak mindig az célja, hogy támogassuk, erősítsük a szervezet saját gyógyító erőit. A talpreflexológia ennek egy egyszerű módja. A kezelés alkalmával kapcsolatba kerülünk az egész emberrel, annak minden részével, belső szervével.
A reflexek rendszerével a teljes emberi test tükröződik a talpon. A reflexpontokra gyakorolt nyomás felszabadítja a testben végigfutó életenergiát. A test bármely részében fellépő visszajelzés, fájdalom, kellemetlenség vagy betegség megszüntethető a talp megfelelő zónájában található reflexpontok ingerlésével.
Mikor érdemes alkalmazni a talpreflexológiát?
Idegrendszeri problémák
A test harmónia vesztése
Emésztési gondok
Vesebántalmak
Stresszkezelés
Energiahiány
Látás-zavarok
Bélgyulladás
Székrekedés
Asztma esetén
A képzés tematikája:
Talpmasszázs elmélete, reflexológiás pontok ismertetése
Szervrendszerek kezelésének elmélete
Talpmasszázs gyakorlati alapjai
Szervrendszerek kezelésének gyakorlata
Talpreflexológia teljes gyakorlata
A tanfolyamot bárki elvégezheti, aki kedvet érez hozzá!
A képzés célja:Olyan felkészültségű szakemberek képzése, akik anatómia és masszázselméleti, valamint gyakorlati tudással rendelkezve, szakszerűen és eredményesen segítik a környezetükben levő egészséges emberek közérzetének javítását, egészségük megtartását.
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos vagy Online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés hatékonyan elvégezhető ONLINE formában is a professzionális oktatóvideók segítségével.

Képzés ideje:1 hónap
Képzés indulása:2024.06.22.és2024.07.19.
Székesfehérvár, Budapest, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:45.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és kezd el a képzést akár most.
Jelentkezési lap
Minden képzésünket ONLINE formában is választhatod, ami akár azonnal elkezdhető. Ha szeretnél részt venni a tanfolyamon, kérjük töltsd ki a Jelentkezési lapot, rögzítsd adataid és kezd el a tanfolyamot most.