Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Thai talp masszázs tanfolyam
Thai talp masszázs tanfolyam
A thai lábmasszázs eltér az itthon megszokott hagyományos láb ill. talpmasszázsoktól. A masszírozás combközépig történik, beleértve a térd masszírozását is. Több mint egy kellemes közérzetjavító masszázs, a szervezet öngyógyító folyamatait is képes beindítani. A helyi kellemes érzet mellett kétféle távhatást is képes az egész szervezetre kifejteni. 1.) az energiapályákon keresztül segít a blokkok oldásában és az öngyógyító folyamtok beindításában. 2.) a reflexológia távhatásai is érvényesülnek. Hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, főként anyagcsere betegségeknél. Gerincbetegségeknél és mozgásszervi panaszoknál is eredményesen alkalmazható. Lelki eredetű problémáknál is támogatja az egyéb kezeléseket.
A thai láb és talpmasszázs nemcsak a talpat, de az egész lábszár és a térd hatékony masszírozását jelenti, speciális fogásokkal. Különleges még abban is, hogy egy „kis doktor”-nak nevezett segédpálcikát használ, mellyel nem csak a reflexpontokat kezeli, hanem masszázs mozdulatokat is végez. A „kis doktor”: speciális pálcika, amely a masszőr és szakember kezében válik doktorrá! A láb energiapályáit felszabadítja, segítve ezzel a vér és nyirokkeringést. A masszázs során használt technikák a keringési-, ideg és bélrendszerre is energetizáló hatással vannak. Segítenek elérni a szervezetünk egyensúlyát, amely az életünk kiegyensúlyozottságához is vezet.
A keleti orvoslási tudomány egyik fontos elve, hogy a talpon találhatóak olyan pontok, amelyek az idegek segítségével összeköttetésben állnak az aggyal és az egész szervezetünkkel. Ha ezeket a pontokat nyomkodjuk, az idegi tevékenységeket tudjuk stimulálni ezen pontok között. Mindemellett a thai lábmasszázs a thai masszázs szabad energia áramlási elveire is épül, együttesen fejtve ki a pozitív hatását.
A Thai Talp masszázs reflexológiai térképe mindenre kiterjedő kezelést, terápiát biztosít, lényegesen részletgazdagabb mint a ma elterjedt talp-reflexológiai térképek. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Eme pont szakszerű kezelése a hozzá tartozó testrégió keringésének javulását eredményezi. Részletessége révén célzott kezelést lehet végezni mind tünetileg és okilag egyaránt. Hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születtek eddig sikerek. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. Pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén feltétlen ajánlott.
A thai talpmasszázs előnyei:
Nagyon jó lehetőség azoknak, akik idegenkednek attól, hogy átöltözzenek a masszázsra, mert így is teljesen átfogó thai masszázs kezelést kaphatnak a lábukon keresztül.
Élénkít, serkent, növeli az energiaszintet ezzel szűntetve meg a levertség és a fáradtság érzését.
Egyesíti a talp reflexpontjainak és a thai energia vonalak stimulálásának hatását.
Kiváló talp- és lábnyújtó és pihentető hatású.
A relaxációs hatásából kifolyólag javítja a légzést.
Serkenti a vérkeringést és ez által a sejtek táplálását.
Jó hatással van a nyirok- és az immunrendszerre is.
Felszabadítja a testben azokat a pontokat, amelyek gátolják az energia szabad áramlását, ezáltal oldja a stresszt.
Javítja a mozgékonyságot.
Csökkenti a fájdalmat.
Preventív, egészségmegörző hatással bír.
Segíti a szervezet gyógyító mechanizmusát.
A képzés tematikáka:
A thai Talp masszázs fogalma
A thai Talp masszázs története
Thaiföld és a keleti kultúra, Wat Po- rövid áttekintés
A thai Talp masszázs hatása
A thai Talp masszázs javallatai, ellenjavallatai
A thai Talp masszázshoz megfelelő testtartás elsajátítása, fogásai
A thai Talp masszázs környezete és eszközei (fapálcika használat)
Az ember energia vonalai a meridiánvonalak és azok kezelése a testen
Reflexológia fogalma, elmélete, gyakorlata,
Reflexológia szervzónák ismertetése
Reflexológia hatásmechanizmusai
Gyakorlati ismeretanyag teljes elsajátítása, (frissítő talpmasszázzsal)
A tanfolyamot bárki elvégezheti, aki kedvet érez hozzá!
A képzés célja:Olyan felkészültségű szakemberek képzése, akik anatómia és masszázselméleti, valamint gyakorlati tudással rendelkezve, szakszerűen és eredményesen segítik a környezetükben levő egészséges emberek közérzetének javítását, egészségük megtartását.
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos vagy Online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés hatékonyan elvégezhető ONLINE formában is a professzionális oktatóvideók segítségével.

Képzés ideje:1 nap
Képzés indulása:2024.07.23.és2024.08.10.
Székesfehérvár, Budapest, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:40.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és kezd el a képzést akár most.
Jelentkezési lap
Minden képzésünket ONLINE formában is választhatod, ami akár azonnal elkezdhető. Ha szeretnél részt venni a tanfolyamon, kérjük töltsd ki a Jelentkezési lapot, rögzítsd adataid és kezd el a tanfolyamot most.