Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Terápiás Trigger Pont masszázs tanfolyam
Terápiás Trigger Pont masszázs tanfolyam
Az aktívan sportoló és a mozgásszegény életmódot folytató embereknél is gyakran kialakulnak fájdalmak a testben néha látszólag ok nélkül is. Természetesen ezeknek több forrása is lehet, de sok esetben az izmokban létrejövő trigger pontokról, magyarosabban feszültség pontokról van szó.
Mit nevezünk trigger pontnak?
A miofaszciális trigger pont egy kisebb izomrost szakaszra izolálódó merevség, amely csomóként érzékelhető, elsősorban az izomhas középpontja táján (centrális trigger pont). A pontokat érezhetjük kis dudoroknak, merev "spagetti" darabnak, vagy kis, szilvamag alakú és méretű púpoknak. Nem feltétlenül elég érzékeny az ujja mindenkinek ahhoz, hogy tapasztalat nélkül a dudor alapján megtalálja a pontokat, de önkezelés esetén mégsem lehet tévedni, mert a trigger pont nyomásra mindig fáj. A trigger pont csomók tehát kemény izomrost részek, amelyek nem tudnak ellazulni és folyamatosan összehúzódott állapotban vannak, akár éveken keresztül is. Az adott izmot általában a szimpatikus idegrendszerből jövő hibás üzenetek befolyásolják. Ezek az érzékeny részek a test izmai közül bármelyikben kifejlődhetnek, leginkább azonban a test legaktívabb izmainak -- medence, csípő, váll, nyak, hát -- közepében jelennek meg. A feszültség pontok zavarják az izom koordinációt és az erőkifejtést is, csökkentve ezzel a súlyzózás, az agilitási és kardióvaszkuláris edzés hatását.
Trigger pontok sajnos bármitől kialakulhatnak:
Direkt aktivációs okok:
Mechanikai túlterhelés
Ismétlődő használat, amely fáradást eredményez
A fáradt izom hirtelen kihűlése
Trauma
Indirekt aktivációs okok:
Elsődleges trigger pontok létezése
Érzelmi stressz
Belső szervi betegségek
Ízületi betegségek
Myopathia (izombántalmak)
Neuropathia (idegbántalmak)
Fertőzések
Anyagcsere működési rendellenességek
Endokrin működési rendellenességek
Mérgezés
A trigger pontok fizikai beavatkozásra reagálnak, de semmi más és "könnyed" dolog nem teszi meg. Pozitív gondolkodás, meditáció, relaxáció nem használ. De még a fizikai behatások sem lesznek hasznosak, ha azok túl átfogóak és nem elég specifikusan hatnak a trigger pontra. A nyújtás önmagában például nem fog használni, sőt rosszabbá is teheti a helyzetet. Hideg, meleg, elektromos stimuláció és fájdalomcsillapítók enyhíthetik ideig-óráig a tüneteket, de a trigger pont nem szűnik meg. Megbízható eredmények érdekében a fizikai terápiának direkt módon a trigger pontra kell irányulnia.
Trigger pont mélymasszázs kezelés
A trigger pont terápia sikere azon múlik, hogy a kezelő képes legyen felismerni a kisugárzott fájdalmat és megtalálni a kiváltó trigger pontot és nem csak a fájdalom helyét vizsgálgatni. Nem szokatlan az sem, hogy egy fájdalom zónát több különböző izomban lapuló trigger pont is táplál. A pontok szinte soha nem sugároznak ki a test másik oldalára, így a trigger pontot is a fájdalom oldalán kell keresni.
Trigger pont terápiát ajánljuk minden egészség és szépség iparban dolgozó szakembernek, legyen akár maszőr, természetgyógyász, gyógytornász, kozmetikus, stb. mivel ezen tudás birtokában, tehát ha tisztában vagyunk azzal, hogy hol és miképpen kell kezelnünk:
megszüntethetjük a páciens fizikai fájdalmát
javíthatunk beszűkült mozgásán
javíthatunk fizikai állapotán
megszüntethetjük az izmok görcsösségét
pozitív hatást gyakorolunk a testre, ami beindítja a test öngyógyító folyamatait
A képzés tematikája:
Trigger- és tenderpontok kialakulásának elmélete
Trigger- és tenderpontok vizsgálati lehetőségei
Trigger- és tenderpontok különbsége, hasonlósága
Trigger- és tenderpontok speciális kezelésének elméleti háttere
Trigger- és tenderpontok vizsgálata, kezelése a test teljes területén, beleértve a talp, láb, kar, hát, nyak, fej területét is
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos, egyéni vagy online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés elvégezhető személyes kiscsoportos, egyéni vagy online formában is.

Képzés ideje:1 nap
(szükség esetén plusz óra ingyenesen igénybe vehető)
Képzés indulása:2024.04.10.és2024.05.11.
Vagy egyeztess rugalmasan időpontot Oktatóddal!
Minden végzett résztvevő számára további gyakorlási lehetőséget biztosítunk díjmentesen a csoportos képzéseken.
A képzés az alábbi városokban indul:
Székesfehérvár, Budapest 13.ker, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:30.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
+ AJÁNDÉK, Ingyenes gyakorlati OKTATÓVIDEÓT adunk a képzéshez,
   mely mobilkészülékről kényelmesen bármikor megtekinthető
Felszerelés, eszközök:fürdőruha, 2db törölköző, papucs, masszázsolaj
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
Angol illetve Német nyelvű Tanúsítványainkat a külföldi hotelek, kozmetikai és fitness szalonok is elismerik, vagy akár külföldi vállalkozásra is alkalmasak.
Az oktatások hétvégi vagy hétköznapi, heti 1x1 napos tanrendben zajlanak, a jelentkezési lap kitöltése után az időpontok az Oktatókkal rugalmasan egyeztethetőek, így kényelmesen munka mellet is elvégezhetőek a tanfolyamok.
A képzés helyszíne a tanfolyam típusától függően változhat, így a pontos címet és a további tudnivalókat vagy emailben, vagy telefonon ismertetjük a résztvevőkkel.
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és Oktatónk mihamarabb felveszi veled a kapcsolatot.
Jelentkezési lap
Amennyiben a fenti időpontok nem felelnek meg, vagy jelenleg nem indul tanfolyam a témában, de szeretne egy későbbi időpontra regisztrálni kérjük, kattintson a Jelentkezési lapra, rögzítse adatait és mi értesítjük, amikor újabb tanfolyam indul.