Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Lágy csontkovácsolás tanfolyam
Lágy Csontkovácsolás tanfolyam
A lágy csontkovácsolás a manuál terápiának azon irányzata, amely az emberi csontok és ízületek korrekciós kezelésére alakult ki, ötvözi a népi csontkovácsolás, kiropraktika és az oszteopátia egyes elemeit. A lágy csontkovácsolás során a kimozdult ízületet a körülötte lévő izom fellazításával és egy megfelelő mozdulat segítségével a csontkovács lehetőséget teremt, hogy az ízületet megtalálja az eredeti rendeltetési helyét, így hatékonyabban tudják ellátni a feladataikat. E módszer alapja az izmok és inak lazítása, nyújtása a gerinc kimozgatása. Mindez elősegíti a szimmetrikus testtartás visszaállítását, az izomzat az idegrendszer ellazulását a nyirokrendszer serkentésével együtt. Természetesen egy hosszú idő alatt kialakult probléma esetén több kezelésre van szükség. A mozgásszegény életmódnak és a folyamatos napi stressznek kitett szervezetnél sokkal könnyebben alakulnak ki azok a kellemetlen és fájdalmas tünetek, melyek megkeseríthetik a mindennapjainkat.
A lágy csontkovácsolás hatékony gyógymód lehet:
derékfájás
hátfájás
fejfájás
lumbábó, isiász
kéz és lábzsibbadás
keresztcsont és keresztcsont elmozdulások
Ellenjavallatok:
nem beállított magas vérnyomás
súlyos csontritkulás
akut gyulladás
nyílt seb
sérv
Miben más a lágy csontkovácsolás?
Speciális masszázzsal fellazítja az izmokat, ami lehetővé teszi a fájdalommentes és biztonságos alkalmazást. Nem erőből tesszi a helyére a csontokat, hanem megfelelő, speciális fogással lehetőséget ad az ízületnek, hogy a csontok megtalálják a helyüket.
Nem visszatesszük a kimozdult ízületet, hanem a körülötte lévő izom fellazítását követően egy szakértő csontkovács mozdulattal lehetőséget teremtünk arra, hogy az ízület megtalálja a neki rendelt helyét. A kezelés után olyan érzése van a páciensnek, mintha beolajozták volna az ízületeit, sokkal könnyebb a mozgás.
Gerincbántalmak kezelésénél a gyógyulási folyamat jelentősen lerövidül. Nagyon hatásos gerincsérv, gerincferdülés kialakulásának megelőzésére is. A kezelés nem alkalmazható előrehaladott csontritkulás, előrehaladott köldök illetve lágyéksérv esetén, valamint fertőző megbetegedés esetén.
A képzés tematikája:
Kiropraktika története
Mozgásszervi anatómia ismerete (csontok, izmok, ízületek, gerinc anatómia)
Kezelés indikációi és konrtaindikációi, élettani hatásai a szervezetre
Lazító masszázs alkalmazása testrészenként haladva
Lágy csontkovácsolás rendszerének elméleti és gyakorlati bemutatása, testrészenként haladva (lazítások, kimozgatások, nyújtások alkalmazása)
A tanfolyamot bárki elvégezheti, aki kedvet érez hozzá!
A képzés célja:Olyan felkészültségű szakemberek képzése, akik anatómia és masszázselméleti, valamint gyakorlati tudással rendelkezve, szakszerűen és eredményesen segítik a környezetükben levő egészséges emberek közérzetének javítását, egészségük megtartását.
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos vagy Online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés hatékonyan elvégezhető ONLINE formában is a professzionális oktatóvideók segítségével.

Képzés ideje:2 nap
Képzés indulása:2024.05.23.és2024.06.08.
Székesfehérvár, Budapest, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:40.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és kezd el a képzést akár most.
Jelentkezési lap
Minden képzésünket ONLINE formában is választhatod, ami akár azonnal elkezdhető. Ha szeretnél részt venni a tanfolyamon, kérjük töltsd ki a Jelentkezési lapot, rögzítsd adataid és kezd el a tanfolyamot most.