Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Gerincregeneráló-Tartásjavító masszázs tanfolyam
Gerincregeneráló-Tartásjavító masszázs tanfolyam
Az oktatás célja, hogy elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzünk a gerincen végezhető manuális technikákból és alkalmazási lehetőségükről a terápiás munka folyamán. Gerincünk rugalmassága és mozgékonysága az egészségünk alapja. Mindenfajta elmozdulás, izomfeszülés, ízületi blokk megakadályozhatja funkciójának ellátását. Egy ilyen elváltozás hatása megjelenhet a test távolabbi részén is, a gerincből kilépő idegek közvetítése által és az itt futó meridiánokra gyakorolt hatásából adódóan. A tanfolyamon áttekintjük, hogy milyen strukturális problémákkal találkozhatunk munkánk során és megtanuljuk ezeknek a korrekciós lehetőségeit.
Finom szöveti technikákkal és izomfeszítésekkel, meridián és akupunktúrás pontkezelésekkel valamint izom és izületi feszültségek oldásával érjük el a kívánt hatást, így ezek a technikák kellő biztonsággal alkalmazhatók és hatásuk tartós lesz. A tanfolyamon áttekintjük a nyaki, háti és ágyéki gerincszakasz, valamint a bordák kezelését. Megtanuljuk a különböző szöveti szintek, mint pl. a csontok, ízületek, szalagok, izmok, fasciák, meridiánok kezelési módszereit, és ezáltal szélesebb rálátásunk lesz a gerinccel való munka terápiás lehetőségeire. A kezeléseket masszázságyon vagy akár a földön, egy kezelőszivacson is végezhetjük. A tanultakat kiegészítjük a gerincre ható mozgásgyakorlatokkal és önkorrekciós technikákkal.
A tanfolyam anyaga egy összefoglaló keretet ad elméleti és gyakorlati tudásban, melyek jó része a keleti masszázsterápiákból és az oszteopátiás orvoslásból származik. A résztvevők a tanultakat beépíthetik a saját terápiás munkájukba végzettségüktől függetlenül, így a kezelések hatékonysága nagymértékben növekedni fog, vagy összeállíthatnak egy különálló terápiát vendégeik részére.
Képzésünket minden svéd, frissítő és gyógymasszőrnek ajánljuk, mivel a megszerzett tudás birtokában minden vendégnek egyénre szabott kezelést tud biztosítani, az adott problémától függően!
A képzés tematikája:
Gerinc részletes anatómiája: izmok, ízületek, csontok
Gerincferdülés, gerincsérv ismertetése
Gerincferdülés és egyéb deformitások felismerése a gyakorlatban
Gerinc környéki izomzat ellazítása
Bordák oldása
Egyes csigolyák elmozdulásainak korrekciója fascia technikával
Nyaki gerinc korrekciója fascia technikával
Atlas és az axis korrekciója fascia technikával
Gerincferdülés kezelése pozicionálásokkal
Izompólya technikák a gerinc feszültségének az oldására
Központi csatorna nyitása
Akupunktúrás pontok használata a kezelésben
Testgyakorlatok a mozgékonyság megőrzésére
Gerincregeneráló masszázs jótékony hatásai:
Fájdalomcsillapítás
Tartásjavítás
Oldja az izom és izületi feszültségeket
Átdolgozza, felfrissíti az izmokat
Javítja a gerinc állapotát
Fascia technikákkal képesek leszünk a csigolyakorrekciókra
Bordák és csigolyák oldása
A tanfolyamot bárki elvégezheti, aki kedvet érez hozzá!
A képzés célja:Olyan felkészültségű szakemberek képzése, akik anatómia és masszázselméleti, valamint gyakorlati tudással rendelkezve, szakszerűen és eredményesen segítik a környezetükben levő egészséges emberek közérzetének javítását, egészségük megtartását.
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos vagy Online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés hatékonyan elvégezhető ONLINE formában is a professzionális oktatóvideók segítségével.

Képzés ideje:2 nap
Képzés indulása:2024.07.23.és2024.08.21.
Székesfehérvár, Budapest, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:45.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és kezd el a képzést akár most.
Jelentkezési lap
Minden képzésünket ONLINE formában is választhatod, ami akár azonnal elkezdhető. Ha szeretnél részt venni a tanfolyamon, kérjük töltsd ki a Jelentkezési lapot, rögzítsd adataid és kezd el a tanfolyamot most.