Jelentkezési lap
Főoldal -> Tanfolyamok -> Kinesio Tape (Alap és Haladó) tanfolyam
Kinesio Tape (Alap és Haladó) tanfolyam
A kinesiológiai szalagok többek közt iizomhúzódás, húzódás, zúzódás, izomzúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések okozta panaszok ill. ízületi folyadékgyülemek oldására, fokozott izomtónus ill. izomgörcs enyhítésére, fájdalomcsillapításra, ízületigyulladás, rándulás, íngyulladás okozta bántalmakra, nyirokkeringés stimulálására, mozgásszervi rehabilitációra, egyéb mozgásszervi panaszok, mensturációs görcsök enyhítésére és rehabilitációra is alkalmazható.
A kinesio-taping módszer a test öngyógyító képességének aktivizációján alapul a kinesiológia alkalmazása által. A sok fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból és ezen zavarok összjátékából ered. Az ízületi problémákat gyakran az ízület körül kialakult izomdysbalance (izmok egyoldalú aktivitásából következő izom asszimetria) váltja ki, melyet az ellenoldali izomelasztikusság és izomerő különbség idéz elő. Gyors izomtúlfeszítések rendszerint természetes védő kontrakciós reflexhez vezetnek. Ennek eredményei a sérülések. Ezek alapján fejlesztette ki Dr. Kenzo Kase a kinesio-taping módszer alapelveit, hogy a test öngyógyító mechanizmusát támogassa a zavart területeken. A cél az volt, hogy a zavart szervezetben keletkező folyamatokat receptor ingerekkel segítse, és így elősegítse az öngyógyítást. Azonos márkájú és típusú, de különböző színű kinesiology tapaszok anyagukban megegyeznek. Kinesiology szalagok - vagy kinesiology tapaszok - színei közti különbségeknek a színterápiában van szerepe.
1979 óta használják Japánban a kinesiology tape-et hivatalosan az élsportolók és az amatőr sportolók is. A japán olimpiai röplabdacsapat profitált először Kenzo terápiás módszeréből, később egyre több sportoló alkalmazta ezt a módszert sérülések után és fájdalmak esetén. Rendkívül sokrétű felhasználási lehetőséget biztosít, (ezt bizonyítja a módszer működési mechanizmusa és az a tény, hogy a mindenkori terápiához alakítható) a modernkori gyógyászatban, mára ismert és elismert módszerré vált az egész világon. A kinesiológiai szalagot egyre több kezelőorvos és gyógymasszőr alkalmazza nap, mint nap. A színes szalagok jelen vannak a médiában is: a football-bajnokságokon, kézilabda- és football világbajnokságokon, európabajnokságokon, olimpiai játékokon is találkozhatunk velük, mivel egyre több sportoló alkalmazza a kinesio tape terápiáját.
A kinesiology tape alkalmazása (használata), a róla elnevezett kinesiology taping a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizáló, kémiai hatóanyagmentes, gyors és hatékony terápiás eljárással történik. A mai modern gyógyászat fontos eleme a kinesiology tape, orvosi és fizioterápiás kezelések során, a megfelelő teknikákkal alkalmazzák.
Képzés tematikája:
Történeti áttekintés
Anyagismeret
Taping terápia hatásai
Alaptechnikák megismerése
Színek ismertetése és hatásai
Gyakorlat: csukló, könyök, felkar, nyak, váll, derék, csípő, comb, térd, boka ragasztási teknikájának ismertetése
Korrekciós technikák:
Derék megtámasztása és lazítása ragasztással
Ideglefutás / zsibbadás / migrén / izomfeszület ragasztási technikája
Csuklyás izom fájdalmának kezelése ragasztással
Teljes háti fájdalom kezelése
Isiász / lumbágó kezelése
Izomcsomók lazítása
Menstruációs görcs enyhítése ragasztással
Könyök ízület kezelése
Kéztő alagút szindróma kezelése
Térd ízület ragasztása
Sportsérülések kezelése
Lábszár ödéma ragasztása
Lúdtalp
Bütyök
Boka / sarok / achilles ragasztása
A tanfolyamot bárki elvégezheti, aki kedvet érez hozzá!
A képzés célja:Olyan felkészültségű szakemberek képzése, akik anatómia és masszázselméleti, valamint gyakorlati tudással rendelkezve, szakszerűen és eredményesen segítik a környezetükben levő egészséges emberek közérzetének javítását, egészségük megtartását.
Akiknek ajánljuk:A tanfolyamot bárki elvégezheti, előképzettség nem szükséges.
Elhelyezkedési lehetőség:Vállalkozóként, wellness- spa gyógyfürdőkben, egészségügyi intézményekben, kozmetikában, fittness szalonokban.
Képzés formája:Elvégezhető csoportos vagy Online formában is.

A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érthető és könnyen tanulható legyen, így a képzés hatékonyan elvégezhető ONLINE formában is a professzionális oktatóvideók segítségével.

Képzés ideje:1 nap
Képzés indulása:2024.06.25.és2024.07.22.
Székesfehérvár, Budapest, Balatonfüred, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Hévíz, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg
Ára:45.000 Ft (a vizsga díját és a jegyzeteket is tartalmazza)
A Tanúsítványok Angol és Német nyelven is elérhetőek!
A jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Amennyiben tanfolyamunk felkeltette érdeklődésed, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és kezd el a képzést akár most.
Jelentkezési lap
Minden képzésünket ONLINE formában is választhatod, ami akár azonnal elkezdhető. Ha szeretnél részt venni a tanfolyamon, kérjük töltsd ki a Jelentkezési lapot, rögzítsd adataid és kezd el a tanfolyamot most.